הקלטות מדיטציה
תרגול מדיטציה בסיסי וחשוב, לפיתוח חיבור לגוף, נוכחות ויציבות דרך החושים. בתרגול זה אנחנו גם מפתחים יכולת בחירה בין הערוצים השונים של הפניית הקשב (צלילים, מגע, נשימה, תחושות), וגם אוספים את תשומת הלב באופן תומך והדרגתי מהחיצוני לפנימי, מהפניית קשב רחבה למיקוד בתחושות ספציפיות וחקירה שלהן. הלימוד של שימוש בחושים כדי לחזק את הבטחון, היציבות והשקט של התודעה שלנו, הוא הבסיס להפיכת התודעה ממשהו שמייצר לנו רעש ואי נחת, למקור לתחושת בחירה, ידיעה וסקרנות.
תרגול תשומת לב ממוקדת וסקרנות כלפי תהליך הנשימה. תרגול מיינדפולנס מותאם למתחילים (ולכולם), לפיתוח בסיס של יציבות ונוכחות עם הנשימה ותחושות הגוף. האיכות הבסיסית של מיינדפולנס (בסנסקריט - סאמאדי) היא היכולת להחזיק בתודעה איזשהו עוגן או אובייקט, באופן יציב ומתמשך, מבלי לשנות אותו או לשלוט בו. עם הזמן, היציבות והנוכחות מאפשרות לתודעה להיות שקטה יותר ובהירה יותר. השקט והבהירות יאפשרו לנו בהמשך ללמוד ולחקור את התודעה, את הנטיות שלה, ואת טבע החוויות.
תרגול מדיטציה לביסוס תשומת הלב (הקשב) שלנו בחוויה הגופנית ובמה שקורה עכשיו, דרך פיתוח יציבות ונוכחות עם תחושת הנשימה. ההנחיה מזכירה את הדגשים שתומכים בתרגול - כוונה, שימוש בחושים כתמיכה בנוכחות ובתשומת הלב, חוסר שיפוטיות, מנוחה, הבחנה בין סיפור לבין חוויה, ולבסוף הוקרת תודה ושמחה במאמץ ובנסיון שלנו. תרגול מדיטציה זה מומלץ לחודש הראשון למשתתפים בקורס מיינדפולנס, ומומלץ מאוד גם למי שמתקשה להתמיד בתרגול וצריך תזכורת של העקרונות והדגשים ותרגול עם הנחיה תומכת.
תרגול גלגל המודעות, הוא תרגול שמבוסס על מחקר של ד"ר דן סיגל (Dan siegel), רופא, מטפל, וחוקר תודעה מאוניברסיטת UCLA. התרגול של גלגל המודעות כמו מכיל בתוכו תרגולי מדיטציה שונים, כאשר בכל כמה דקות מפנים את הקשב למימד אחר של החוויה שלנו, תחילה לחמשת החושים, משם לגוף, למחשבות, ובסוף לחוויה של קשר אנושי. האובייקטים השונים אליהם מפנים את הקשב חשובים, אבל מהות התרגול כאן היא דווקא להבחין בהבדל בין החוויות השונות (הדברים הידועים) לבין המודעות עצמה (הדבר שיודע). ההבחנה הזאת מאפשר לנו מרווח חשוב מהמחשבות, התחושות, מצבי התודעה, והתפיסות השונות שלנו.
תרגול מדיטציה ללימוד שתי הנטיות הבולטות של התודעה שלנו. נרצה לכוון את האיכות של מיינדפולנס, ותשומת לב ערה ומתעניינת, כלפי הנטיות האלה כשהן מופיעות, מתוך גישה לא שיפוטית ואפילו עם מידה של סקרנות והומור. תשומת הלב לנטיות התודעה והיכולת לזהות אותן, מאפשרת תגובה לא שיפוטית וחזרה בהירה ומהירה יותר לתחושות הגוף ולנשימה.אפשר להמשיך לשים לב לנטיות התודעה גם בהמשך היום, רק לזהות אותן ולהכיר בהן, ולזכור שאלה נטיות אנושית משותפת לכולנו, אין צורך להאבק בהן, רק לזהות, ולבחור עם הזמן את היחס שלנו אליהן.